Mijn 18 maanden natuurlijk haar reis!

Dagen worden weken en weken worden maanden. Jemig wat ging dat snel toen ik in maart 2012 een tondeuse over mijn hoofd heen haalde. Althans, dit deed mijn zus voor mij want zij is een kapster.
Ik heb van alles met mijn haar gedaan wat heel soms een mooi resultaat bracht met WEAVE, maar mijn haar zelf was een en al dood.
Wat heb ik met mijn haar gedaan?

– Curly = mijn haar brak af en kreeg zelfs een kale plek! Waar de kapster bij wie ik dit had gedaan totaal geen verantwoordelijkheid voor nam.

Leerdoel: geef de verantwoordelijkheid van je haarr NOOIT aan je kapper. Bekijk alles wat ze doen en onderzoek alles. Als je vragen stelt betreft de gezondheid van je haar en diegene kan jou geen goede antwoorden geven. Sta aub op en vertrek! Ik had een onderbuik gevoel en luisterde er niet na.

– Relaxer = mijn haar brak af en kreeg geen lengte. Wat ik destijds niet erg vond gezien ik steeds mijn haren kort droeg. Maar helaas gaf dit mij dus geen mogelijkheid om mijn eigen haar lang te dragen. Mijn haar bij mijn haargrens werd steeds dunner aan een kant. Dit is een veelvoorkomende probleem met vrouwen die relaxers gebruiken.

Leerdoel: stoppen met die chemische spul want het deed mijn haar meer slecht dan goed.

straight3

straight2

– Weave/ synthetische vlechten en twists = het gaf mijn haar variatie wat ik heel erg leuk vind! Vandaag de dag nog steeds.

Leerdoel: vlecht je haar bij je haargrens niet te strak voordat je weave draagt want dit zorgt voor kale plekken vooral bij de haarlijn want daar zijn de haarzakjes zwakker.

Lacewig

weave3

weave2

weave

ik uitgaan

straight3

kinky twists

extensions

kort haar met neef

kort haar met raquel

Waarom ben ik mijn 4b kroeshaar gaan dragen?

diner

Ik vond iedere maand naar de kapper gaan voor chemische behandelingen en weave dragen heel duur worden. Mijn zus die een kapster is vond mijn eigen haar zo mooi en bleef mij stimuleren om mijn eigen haar te dragen.
Zij heeft een hekel aan chemicalen. En goh wat had zij gelijk zeg!
We moeten ons bewuster worden waarom we dingen doen zoals we ze doen.
Ook moeten we weten waar het dragen van pruiken en relaxers vandaan komen en waarom alleen mensen met krullend en kroeshaar dit gebruiken.
We moeten gaan leren hoe we onze eigen haar kunnen verzorgen om het uiteindelijk te kunnen accepteren.
Als we niet weten hoe we ons eigen haar moeten verzorgen kan je het ook niet dragen wat uiteindelijk leidt tot irritaties en wanhoop.
Vergeet niet dat dit een mentaliteit is dat we soms onbewust doorgeven aan onze kinderen. Als jij niet van je haar houdt, kan jij je kinderen
wel leren om van hun haar te houden?
Denk erover na, wat wil jij je kinderen leren over zichze
lf?

Bekijk hier mijn korte hairjourney. Er waren zoveel foto’s, maar ik moest een kleine selectie maken anders zitten jullie hier morgen nog!


God’s zegen!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *