Aanstekelijkheid van trouwen en kinderen

Hoi Beauty’s!

Geef je mening over dit onderwerp. Ben je het wel of niet met mij eens en waarom?
Niks is goed of slecht. Maar het is altijd leuk om het erover te hebben!

Vergeet niet op mij te abonneren op Youtube en mijn blog!

Groet,

Keshia

Comments

2 Comments on Aanstekelijkheid van trouwen en kinderen

 1. Cindy
  January 29, 2014 at 11:15 pm (6 years ago)

  Hoi, Ik ben een 34 jarige gelovige Surinaamse en woon al 9 jaar ongetrouwd samen met de liefde van mijn leven. We hebben een meisje van 4 en een meisje van nog geen 7 weken. Ik ben sinds mei verloofd en volgend jaar gaan we trouwen. Om diverse redenen is het er nog niet eerder van gekomen.
  Je hebt duidelijk gemaakt dat je ongetrouwd kinderen maken niet vindt kunnen en dat je mening hier over jouw waarheid is. Waarom vraag je dan om de mening van anderen? Ik vind het best als jij vindt dat ik in zonde leef. Dat raakt mij niet, want je kent mij niet. Alleen ons alleswetende god kan echt oordelen. Maar wat ik als moeder zeker weet is dat geen enkel kind in zonde wordt geboren of onrein is. Kinderen zijn een godswonder. Mijn kinderen zijn kinderen van god en zij zijn individuen die hun eigen fouten mogen maken. Niets gebeurd zomaar. Zo is het gegaan bij mij en zo moest het zijn. Alleen god weet waarom.

  Reply
 2. Beautykinks
  January 30, 2014 at 8:58 pm (6 years ago)

  Hoi Cindy, bedankt voor je reactie en dat je jou mening onderbouwt. Ik vraag altijd iedereens mening omdat je dan een interactie heb en dat waardeer ik. Wat is leuker en leerzamer om kennis en ervaring uit te delen?
  Dit is wat de Heer zegt in de Bijbel:

  In 1 Corinthiërs 7 vers 10 tot 16 zegt Paulus: “Doch hun, die getrouwd zijn, beveel ik niet, maar de Here, dat een vrouw haar man niet mag verlaten (is dit toch gebeurd, dan moet zij ongehuwd blijven of zich met haar man verzoenen) en een man moet zijn vrouw niet verstoten. Maar tot de overigen zeg ik, niet de Here: heeft een broeder een ongelovige vrouw, die erin bewilligt met hem samen te wonen, dan moet hij haar niet verstoten. En een vrouw moet, als zij een ongelovige man heeft, en deze erin bewilligt met haar samen te wonen, die man niet verstoten. Want de ongelovige man is geheiligd in zijn vrouw en de ongelovige vrouw is geheiligd in de broeder. Anders zouden immers uw kinderen onrein zijn, doch nu zijn zij heilig. Maar indien de ongelovige haar verlaat, laat hij haar verlaten. De broeder of zuster is in dit geval niet gebonden; tot vrede heeft God u geroepen. Want hoe kunt gij weten, vrouw, dat gij uw man zult redden? Of hoe kunt gij weten, man, dat gij uw vrouw zult redden?”

  De Bijbel zegt dus dat als twee ongelovigen getrouwd zijn en één van beide partners komt tot geloof, dat dit geen reden is om uit elkaar te gaan, tenzij de ongelovige zelf op een scheiding aanstuurt of het leven voor de gelovige partner onmogelijk maakt.

  De ongelovige partner is geheiligd in de gelovige partner. Betekent dat dan, dat de ongelovige partner automatisch ook bij God hoort? Nee, dat niet. Wel is het zo dat de ongelovige partner het voorrecht heeft om God van dichtbij aan het werk te zien, nl. in het leven van de gelovige partner. Dat is een hele bemoediging voor de gelovige partner, te weten dat God graag wil dat de andere partner ook voor Hem kiest. Tegelijkertijd betekent dit voor de gelovige een hoge roeping en een grote verantwoordelijkheid. Mocht het echter niet meer lukken, doordat de ongelovige partner een normaal leven met de gelovige partner ‘onmogelijk’ maakt, dan zijn we niet langer gebonden in dit huwelijk”.

  Let op, dit geldt voor een GETROUWDE stel. Zoals ik in het filmpje al zei, wil ik niemand oordelen in zijn keuzes maar mensen moeten mij ook niet om goedkeuring vragen want dan zal ik eerlijk zijn over wat de Bijbel hierin zegt. Dit is dus wat de Wet zegt en waarbij ik mij als Christene bij aansluit. Nogmaals ik wil hiermee niet zeggen dat ik heilig ben, verre van zelfs en daarom heb ik Jezus Christus als Redder aangenomen om mij te verbeteren. Wat ik hiermee bedoelde te zeggen is dat als je zondigt op je eigen leven is het jou keuze (soms ook door omstandigheden natuurlijk) maar een zonde overbrengen op je nageslacht vindt ik dus een ander verhaal. Gelukkig heeft ook Jezus hieraan gedacht door na de geboorte de kinderen naar Jezus te brengen (voorleggen) omdat de Koninkrijk is ook zeker voor hun:

  Mt 19,6-29
  [13] Toen bracht men kinderen bij Hem, met de bedoeling dat Hij hun de handen zou opleggen en voor hen zou bidden. Maar de leerlingen wezen hen terecht. [14] Jezus zei: ‘Laat die kinderen en verhinder niet dat ze bij Me komen, want van zulke kinderen is het koninkrijk der hemelen.’ [15] Hij legde hun de handen op.

  Waarom ben ik het hiermee eens en waarom sta ik hier zo stellig achter?
  Ik ben blij te horen dat het in jou relatie is goed gekomen. Maar weet je hoeveel vrouwen er single zijn omdat hun mannen ook vele beloften hebben gemaakt en ze uiteindelijk zwanger achter hebben gelaten? Weet je hoeveel vrouwen er ongewenst alleenstaande moeder zijn? Weet je hoeveel vrouwen er struggelen om rond te kunnen komen omdat die mannen hun verplichtingen niet nakomen? Weet je hoeveel vaderloze kinderen er bestaan? Ik ben er zelf een van en heb dat als heel erg beschouwd! Zeker toen ik uit huis ging en echt een vader nodig had ondanks dat mijn moeder haar best deed om ons te voorzien in onze noden is het gewoonweg niet voldoende. Wat normaal is want mannen hebben andere kwaliteiten dan vrouwen. Laat mij dit uitleggen. Toen ik uit huis ging had ik iemand nodig die mij van de ene stad naar een andere stad kon helpen verhuizen. Ik had iemand nodig die mij hielp met meubels in mijn huis te sjouwen, lampen op te hangen, advies over mannen kon geven, mij kon beschermen tegen de boze wereld. Het klinkt allemaal heel onschuldig maar het is heel groot. Nogmaals, ik zeg niet dat een huwelijk garanties geeft maar er is in ieder geval een fundering gebouwd waarin twee mensen duidelijk aangeven voor de relatie te willen vechten en dus ook ouders te worden als zij dit beide willen. Volgens onderzoek is het ook bewezen dat stellen minder snel uit elkaar gaan als zij getrouwd zijn dan als zij dat niet zijn. Waarom? vanwege juridische redenen wat mensen dan meer motiveert om toch maar iets harder te vechten op momenten dat het minder goed gaat.

  Onze Barmhartige Vader heeft dit al voorzien dat dit soort dingen zouden gebeuren en wilde ons daarvoor beschermen. Zijn Wetten is niet om ons te verhinderen of de recht te nemen om over iemand anders te oordelen, maar Hij geeft ons richtlijnen om ons te beschermen tegen dit soort verdriet en struggle. En dat er geen kinderen vaderloos geboren worden. Nogmaals, ik ben blij voor jou dat het jou niet is overkomen en ik wil je ook niet overtuigen. Ik probeer hier alleen God’s Wil duidelijk te maken.
  Nogmaals niet om te oordelen, maar om te beschermen.

  God’s zegen en gefeliciteerd met je verloving!! Ben benieuwd hoe mooi je eruit zal zien op je mooie dag? Stuur je een foto?

  xxx

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *