Antilliaanse TuTu gerecht maken!

Hi loves,tutu1

Samen met Christina van Cathalinas stond ik in de keuken een Antilliaanse gerecht te maken. Dit heb ik nooit eerder gemaakt maar Christina wel dus zowel dat zij het jullie leert, leer ik er ook wat van.
Zin om iets exotisch te maken? En leren hoe je gemakkelijk een gezonde snack kan maken voor als je visite hebt en geen ongezonde snacks op tafel wil
NA het avondeten? Bekijk het filmpje gauw en ga aan de slag! Let me know what you think!
Vergeet niet hier te abonneren als je meer wilt leren! Klik rechts op het balkje ‘subscribe’. Vergeet niet dat je een Youtubekanaal moet hebben hiervoor. Heb je dat niet kan je ook hier op de blog abonneren door je emailadres achter te laten.

Veel kookplezier!

Keshia en Christina

Ingredienten :
250gr Black eyed beans (boontjes)
6 cups met water
2 knoflook teentjes
400ml kokosmelk
2 cups met water
Stukje peper ( zwarte, witte of madam janet even kijken naar wat je voorkeur heeft)
100gr boter (kan ook iets meer dan wordt het smeuïger)
1 theelepel zout
1/3 cup suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 1/3 cup gele maismeel (kijk naar het stolgehalte dan kun je er eventueel meer o minder aan toevoegen)

Side dishes:

– Advocado
– Tomaten
– Bakbanaan
– Kip (optie: vis of spek)

Bereidingswijze:
Eerst dien je de boontjes in een bakje met water te doen een nacht voorafgaand. De boontjes dienen helemaal onder water te zitten.
Het mag ook gewoon een uur van te voren inweken.

Vervolgens dien je de boontjes aan de kook te brengen. Je doet de boontjes in een pan met 6 cups water en de twee teentjes knoflook voeg je er ook bij. Dit geheel laat je een uur op een laag vuurtje staan.

Nadat het geheel een uur op het vuur heeft gestaan zijn de boontjes mooi bruin. U giet het water weg en voeg twee nieuwe cupjes water toe. Hierbij voegt u de kokosmelk en alle andere ingrediënten toe (behalve de gele funchi).

Wanneer het geheel aan de kook is en begint te bubbelen voeg je beetje voor beetje de funchi toe. Terwijl u de funchi toevoegt dien je flink te blijven roeren. Wanneer de funchi begint te stollen roer je nog even door. Vervolgens kiepert u het geheel op een plat bord en doet daar een ander bord overheen.

Ingrediënten gezonde snack:tutu2

– Witlof
– Tonijn uit blik
– Mayonaise
– 1 Rode ui
– Peper (optie)
– Druiven

Bereidingswijze:

Witlof los pellen.
Rode uit fijn snijden en door de tonijn prakken met mayonaise. Doe peper erbij als je dat lekker vind. Schep wat tonijn op de witlof en zet er een
druifje op. Voilá!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *