Onze relatierecept

Liefde is... Samen op een lijn zitten.

Liefde is… Samen op een lijn zitten.

Een relatie hebben is tegenwoordig een groot begrip. Vroeger was het heel eenvoudig, je werd verliefd ging trouwen en kreeg kinderen.
Dit ging voornamelijk voor vrouwen zo omdat ze dan financiële zekerheid hadden. De vrouw bleef thuis om voor de kinderen te zorgen en de man zorgde ervoor dat er brood op tafel kwam.
Nu met de vrouwenemancipatie en homorechten zijn er vele ontwikkelingen geweest over wat ‘hoort’ op het gebied van relaties.
Tegenwoordig wilt niet iedereen meer trouwen maar gewoon een lat- relatie of scharrelen,geen kinderen krijgen, of kinderen krijgen bij diverse partners. Nu kijkt niemand daar meer van op maar dat was vroeger een groot taboe!

De Heer Jehova (God) heeft een mooi concept bedacht over hoe de man en vrouw moeten leven. Eerst is Adam gemaakt en Jehova (God) zag dat het niet goed is voor een mens om alleen te zijn want Adam was eenzaam. Jehova heeft daarom voor hem een vrouw gemaakt, Eva genoemd, om hem als hulp te zijn (Genesis 2 18-22).
Persoonlijk denk ik ook dat dit de reden is waarom de vrouw vaak zorgzaam is ingesteld en de man meer een leidende persoonlijkheid heeft.
Het is Zijn bedoeling dat kinderen hun ouders zullen verlaten om samen met hun partner 1 vlees te zijn (Geneses 2:24).
Je gaat dus trouwen en een gezin vormen.
Ik ben best ouderwets ingesteld als het komt tot relaties en ik geloof heilig dat Jehova’s plan altijd beter is dan dat we zelf maken.
Er zijn vele mensen die dit zien als ‘streng’ en niet vrij als je leeft volgens Zijn regels. Maar Hij heeft het alleen maar bedoelt om de mens te beschermen tegen fouten.
Hoe vaak hoor je wel niet dat mensen scharrelen, ongewenst zwanger raken en dat de man afstand neemt van de vrouw omdat hij er niet klaar voor is. Dit zijn nare situaties waar Hij je voor wilt behoeden.Of de vrouw die om diverse redenen dan een abortus plegen. Meiden die een slechte naam krijgen omdat ze meerdere bed partners hebben gehad. Jongens die stoer worden gevonden als ze hebben ‘gescored’ maar niet weten hoeveel geslachtsziekten ze uiteindelijk daarmee oplopen. Nou een hoop ellende wat uiteindelijk voortkomt uit het niet doen zoals Jehova het heeft gewild. Niet uit autoriteit maar vanuit bescherming en liefde naar de mens toe. Bescherming tegen onze eigen lusten en onwetendheid. Zoals een vader zijn kind waarschuwt voor dingen die niet goed zijn, doet Hij dit ook voor ons.
Begrijp me niet verkeerd, dit is geen makkelijke opgave. Vroeger trouwden een stelletje al rond hun 16e en nu is dat aanzienlijk veel later. Sommige mensen trouwen uiteindelijk pas op hun 30e of 40e! Dat vraagt dus enorm veel zelfbeheersing, wat Jehova door de Heilige Geest dolgraag wil schenken aan mensen die tot Hem komen en dit vragen.

Persoonlijk heb ik veel aan het Woord van God. Ik ben zeker geen heilige, maar probeer zoveel mogelijk te doen wat Hij vraagt.
Hoe pas ik dit toe in mijn relatie? Wat is ons geheim van de relatie die we hebben dat we binnenkort gaan bezegelen op papier en voor Jehova?

Bidden, waardering, respect, vergeving, compromissen kunnen sluiten, communicatie en vooral op een lijn staan!

Dit zijn de belangrijkste recepten in ‘onze’ relatie.
Laat mij dit toepassen.

Bidden: Als je weet wie Jehova is, weet je wat liefde is en wat jou taken zijn als man of vrouw in een relatie. Soms weten mensen niet meer wat hun taken zijn in de relatie waardoor je botsingen krijgt. Een vrouw die te mannelijk is en de man geen man meer kan laten zijn. Waardoor een man niet meer weet wat hij moet doen en zich dus niet ‘nodig’ voelt in een relatie en gaat rondkijken.

Waardering: Geef elkaar dagelijks complimenten. Geef aan wat je ziet wat de ander voor je doet. Pick your battles. Als je iets aan je partner vraagt om voor je te doen maar diegene heeft het niet op de manier gedaan als hoe JIJ het zou doen, is het niet altijd nodig om dit te melden. Bedank diegene vriendelijk en pas het aan zoals jij het wilt. Je partner zal uiteindelijk zelf wel zien wat je daarmee bedoelt. Praat lief met elkaar. Mensen zijn snel geneigd om beleefder te zijn met kennissen of vreemden dan met hun eigen partner omdat je dan ‘veilig’ zit. Is je partner niet op je gevallen omdat jullie in het begin zo lief tegen elkaar waren? Waarom dat veranderen dan?

Respect: Val elkaar niet aan in het bijzijn van andere mensen. Niemand wilt zich moeten schamen voor zijn/ haar partner!

Vergeving: Je bent beide opgegroeit in verschillende gezinnen (als het goed is) dus je hebt misschien een andere opvoeding gehad en dus een andere kijk op dingen. Dit merk je in situaties terug dat je zo verschillend kan zijn. Wees dan ook niet te lang boos op elkaar want het verbreken van een relatie is het niet waard. Vergeef elkaar dan ook zoals Jehova dit ook wilt. Zonder vergeving kan ook God ons niet vergeven.

Compromissen sluiten: Soms moet je water bij de wijn doen om door een deur te komen. Kom elkaars noden tegemoet. Doe ook iets voor je partner waar je misschien helemaal geen zin in hebt. Zoek een middenweg in jullie meningen. Dit zorgt voor minder ruzie.

Communicatie: Praten, praten, praten is de sleutel! Je kan niet verwachten van je partner dat hij/zij in je hoofd kan kijken. Verwacht dan ook niks maar vraag alles!

Op een lijn zitten: Ik denk dat dit een van het belangrijkste dingen zijn in onze relatie en ik denk ook wel voor andere. Je kan nog zo verliefd zijn op elkaar en goed kunnen praten met elkaar, maar als jullie in de levensbeslissingen niet hetzelfde willen dan is het verloren tijd. Als jij een kinderwens hebt en jou partner totaal niet, ga dit dan ook niet verwachten. Dit is niet eerlijk naar je partner toe maar ook frustrerend naar jezelf. Je doet jezelf daar tekort mee. Als jij wilt trouwen, maar je partner vindt dit niet nodig moet je jezelf de vraag stellen over hoe belangrijk jij het trouwen vindt. Maar ga dit niet verwachten van je partner dat die ‘bijdraait’. Dit is na mijn mening een veel voorkomende probleem bij vrouwen, vrouwen denken vaak dat ze de mening van een man kunnen ‘veranderen’. Ik ben daar heel zakelijk over. Ik leg het op tafel neer en kom maar op met wat je mij te bieden hebt.
Persoonlijk ervaar ik ook dat mannen daar respect voor hebben als een vrouw ‘zakelijk’ kan zijn met haar eisen. Mannen hebben minder geduld met emotionele gepraat waar wij vrouwen goed in zijn. Maar als je bij mannen heel simpel en zwart/wit kan neerleggen over hoe jij je toekomst ziet, weten zij diep in hun hart of ze jou dit kunnen geven of niet. Natuurlijk zal niet elke man daar eerlijk in zijn want ze willen je niet ‘kwijt’. Maar dan geef ik je het advies als wat mijn verloofde altijd zegt: ‘Luister totaal niet naar wat een man zegt, maar kijk naar wat hij doet. Een man weet zijn weg te praten naar een vrouws hart, maar hij kan het niet waarmaken in daden en zo zie je hoe hij ECHT is’.
Dus vrouwen, ga niet zitten wachten en wachten. Uit onderzoeken is gebleken dat een man al binnen 1 dag kan zeggen of jij zijn droomvrouw bent, of iemand waar hij het ‘gezellig’ mee heeft.

Hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad over wat bij ‘ons’ werkt. Dit hoeft natuurlijk niet voor jou zo te zijn. Ik ben benieuwd wat jullie meningen hiervan zijn en laat het weten onderaan in een bericht. Vergeet niet te abonneren op mijn YouTubekanaal, mij te volgen op Twitter en FB.

God’s zegen!

Comments

12 Comments on Onze relatierecept

 1. Gwendelien
  December 3, 2013 at 10:28 pm (6 years ago)

  Mooi geschreven!!

  Reply
  • Beautykinks
   December 4, 2013 at 11:53 am (6 years ago)

   Hoi Gwen,

   Dank je!

   God’s zegen!

   Reply
 2. Nadia
  December 4, 2013 at 8:24 am (6 years ago)

  Mooi geschreven, goed advies! Ik kom zelf net uit een relatie van 3 jaar. Mijn ex maakte het uit (we woonden samen) met als hoofdreden dat ik niet dezelfde reispassie heb die hij heeft en hij dit storend vindt. Dus voor hem is één van de belangrijkste dingen 4 weken in een jaar (wat doe je dan de rest van het jaar) backpacken/reizen met een partner die ook continue bezig wilt zijn met reizen en fantaseert over reizen… De kleine korte reisjes die we samen maakten waardeerde hij niet, want nee, het moest en zou zo’n grote reis zijn. Nou, ik had daar gewoon het geld niet voor en had andere prioriteiten (studie, blog), maar was wel aan het sparen voor die ‘grote’ reis voor in het nieuwe jaar. Ik ging overstag, gunde hem dat geluk. Maar helaas, het mocht niet baten. Hij was er klaar mee..

  Sorry, maar als die paar weken reizen in een jaar belangrijker zijn dan een relatie onderhouden en zorgen voor een goede basis, dan vraag ik mij af of zo’n persoon dan wel de juiste instelling heeft. Het is zelfs een beetje oppervlakkig. Toch?

  Heel gek, want meestal is het de vrouw die de man wil veranderen, maar bij mij was het juist andersom. Hij wilde mij veranderen.

  Als tweede reden gad hij aan dat ik niet sociaal was volgens hem. Uiteindelijk was dat gebaseerd op mijn relatie met zijn beste vriend (die helemaal niet trouw was aan z’n eigen vriendin) en zijn ouders. Meer mensen had hij niet. Als ik niet sociaal zou zijn, zou ik geen bloggersmeeting organiseren voor 35 vrouwen en zou ik niet naar allerlei Events gaan en netwerken… Maar nee, hij vond echt dat ik anders was in gezelschap dan privé en dat soorde hem. Ik ben in gezelschap vaak wat stiller, de luisteraar (familiebezoekjes enzo), maar met z’n tweeën hadden we het super gezellig en danste we in de woonkamer bij wijze van haha… Dat is toch ook waarom je met iemand een relatie hebt, omdat je dan iets deelt/iets samen hebt, wat je niet met andere mensen hebt en deelt? De schoonouders hoeven toch niet verliefd te worden op de partner?

  Wauw, heel verhaal, maar moest het echt even kwijt hoor. 🙂 … Anyway, ik weet nu in ieder geval wel goed wat ik wel en niet ‘oké’ vind in een relatie en wat ik wel en niet verwacht van een partner. Levensles!

  Liefs Nadia

  Reply
  • Beautykinks
   December 4, 2013 at 11:52 am (6 years ago)

   Hoi Nadia! Ik voel mij vereerd dat je zo open met ons durft te zijn met je breuk. Bedankt daarvoor maar het blijft natuurlijk geen leuk verhaal. Het raakt mij ook enorm dat inderdaad wat jij zegt een man zo ‘oppervlakkig’ kan zijn. Ik herken mijzelf erin dat je bij familiebezoekjes wat stiller ben dan normaal. Dat is bij mij ook zo, puur omdat mijn schoonouders Farsi spreken, Iraanse taal. Maar wanneer zij dan even Nederlands spreken, dan praat ik wat meer wat niet gek is natuurlijk. Elke mens gedraagt zich op verschillende manieren bij verschillende mensen. Op je werk ben je zo, thuis ben je zo, in een club ben je zo en in de kerk ben je zo. Je bent gewoon jezelf, maar de omgeving vraagt ook een bepaalde ‘houding’ van je. Daar hoef jij je dus ook niet schuldig om te voelen. De reden wat jij opnoemt waarom hij het met jou verbroken heeft zie ik niet echt aan als een ‘dealbreker’. Door mijn relatie heen heb ik geleerd dat alles aan te ‘werken’ valt en je soms gewoon dingen in zijn waarde moet laten. Dat is liefde. Zoals een moeder ook niet alles aan haar kind kan veranderen maar toch van haar kind houdt. Is niet helemaal hetzelfde maar om even een voorbeeld te geven over wat LIEFDE is. Tegenwoordig is het maar normaal om bij een verschil al een relatie te verbreken en denken dat de gras groener is aan de andere kant, wat vaak niet zo is. Sterker nog, je eigen gras kan heel erg SCHITTEREN als je het goed verzorgt. Persoonlijk denk ik dat als je gevoel iets minder wordt voor je partner dat je soms onbewust op zoek gaat naar redenen om een breuk te kunnen rechtvaardigen. Want heeft hij dit eerder bespreekbaar met je gemaakt en jou een kans gegeven voor uitleg?
   Maar goed, het is pijnlijk na drie lange jaren maar zoals je al zei heb je ervan geleerd. Weet je, soms beschermt God jou ook door je verlossen uit een relatie dat niet voor jou is bedoeld. En vaak weten mensen dit zelf ook wel door een onderbuik gevoel maar willen het niet ‘opgeven’. Weet wat je nu verwacht van je toekomstige partner en meldt het al op je 2e date! Waarom? omdat je niet weer veel tijd wil laten verstrekken en je hart moet breken om uiteindelijk een storende verschil moet ontdekken. Maar gun jezelf momenteel even rust.

   Ik zal bidden voor jou genezing Nadia.

   God’s zegen!

   p.s. Wat leuk dat je bloggersmeetings organiseert! Hoop dat ik bij de eerst volgende uitgenodigd mag worden?

   Reply
 3. Nadia
  December 5, 2013 at 8:08 am (6 years ago)

  Hoi Keshia,

  Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Hij gaf meerdere dingen aan: het gevoel missen van willen vechten, zag ons niet samen over vijf jaar, maar aan de andere kant: hij hield nog van me, vond het super leuk met me enz… Dus een beetje tegenstrijdig. Het ‘reizen’ was al een ‘ding’ voor hem vanaf het begin en bij elke ruzie vond hij het nodig om dat weer te benoemen. Echt ongelofelijk, want hij zei eigenijk bijna letterlijk dat hij het niet oke vond dat ik andere prioriteiten had en reizen niet op één zette, dat hij het zo jammer vond dat ik niet dezelfde passie had en niet als een back-pack maniak heel de wereld rond wilde gaan.

  Anyway…. We move on!

  Liefs

  Reply
  • Beautykinks
   December 5, 2013 at 11:26 am (6 years ago)

   Dus dat is waar ik het over had, het proberen te rechtvaardigen van een breuk. Dat herken je aan de tegenstrijdige antwoorden. Ik houd van je, maar vind passie voor reizen belangrijker.
   Houden van gaat een stuk dieper dan dat.

   Let’s move on girl!

   p.s. ik hoop je te zien op een meeting!

   Reply
  • Gwendelien
   December 9, 2013 at 5:29 am (6 years ago)

   Wooww Nadia, ik lag ff stil toen ik je eerste reactie las. Girl je bent sterk en totally SOCIAAL hoor. Voor de rest ben ik Speechless. Het komt echt goed♡

   Reply
   • Beautykinks
    December 9, 2013 at 7:46 pm (6 years ago)

    Ja erg he Gwendelien… 🙁

    Reply
 4. Tiffany
  December 5, 2013 at 2:33 pm (6 years ago)

  Hey keshia,

  Goed geschreven! Heel bemoedigend, vooral voor de vrouwen onder ons die niet altijd weten waar de focus op te zetten in een verbond/relatie. Alle punten die je beschrijft in de blog, zoals waardering, respect, bidden, communicatie, vergeving en zeker op een lijn zitten zijn dingen die het mogelijk maken voor twee mensen om samen te wandelen/leven. Kortom liefde is always the key.. Blijf bloggen en blijf ons insprireren!! You are blessed! Gr

  Reply
 5. Beautykinks
  December 5, 2013 at 10:51 pm (6 years ago)

  Hoi Tiffany, fijn dat ik iemand heb kunnen inspireren!

  God’s zegen, and we all blessed sista!

  Reply
 6. Grace
  December 7, 2013 at 2:27 am (6 years ago)

  Mooi geschreven en goede tips. Ik ben het met je eens.

  Reply
  • Beautykinks
   December 7, 2013 at 1:47 pm (6 years ago)

   Hoi Grace, wat een mooie naam en een eer om zo genaamd te worden! Bedankt voor je comment. God’s zegen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *