DIY Smoothie maken || Reinigingswater maken voor afvallen en mooiere huid||

Hoi Beauty’s,

In het begin was ik erg sceptisch over Smoothies.smoothie1 Ik wist wel dat ze gezond waren, maar het was meer van of ik het lekker zou vinden. Zoals bijna iedereen had ik voor mezelf een doel op gesteld voor oud&nieuw dat ik dit jaar nog gezonder zal eten. Gezien ik niet echt een sporter ben, vond ik dat geen excuus om steeds een kilo aan te komen. Dus zocht ik naar iets wat mijn buikomvang zou versmallen. En als dat versmalt wordt, dan gaat het er overal wat van af. Ook wilde ik een mooiere egale huid (ook zonder die mooie make-up) en meer energie.
Dit laatste was niet echt mijn doel omdat ik al hele goede vitaminen en mineralen gebruik van WIN. Ik heb hier al
een artikel over geschreven. Lees het hier.
Maar goed, het hangt gewoon met elkaar samen. Toen ik dagelijks puistjes begon te krijgen en vooral als ik een avond van tevoren vet had gegeten, wist ik dat mijn lichaam van binnen niet erg schoon was. Dus het werd tijd voor een reiniging! Nu ben ik al een paar weken bezig en zie een drastische verschil in mijn huid! Mijn huidskleur wordt egaler en minder geel, minder tot geen puistjes meer, donkere vlekken worden minder en ja zoals jullie weten blijf ik gênant eerlijk hier op mijn blog maar ook mijn scheetjes ruiken bijna niet door deze methode wat ik in het filmpje hanteer! Kan je dat geloven?!
In het filmpje zie je dat ik eerst gekookte warme water drink met citroen en cayennepeper. Bekijk waarom ik dit doe!

Als je een Smoothie maakt, is dit je basis:

– Vloeibaar (water, kokoswater, kokosmelk, amandelmelk ect)
– Diverse soorten fruit (klein gesneden, 2 á 3 stuks)
– Groenten (Spinazie, selderij, broccoli, komkommer, sla ect)
– Superfoods ook wel healtyfood genoemd (zie afbeelding)
healtyfood

Wat houden deze Superfoods/healtyfood eigenlijk in?

1. Lijnzaad: bevat veel omega-3 essentiële vetzuren. Het heeft positieve effecten op de gezondheid zoals het verlagen van het cholesterolgehalte, het stabiliseren van de suikerspiegel, het verlagen van het risico van borst- prostaat-, en dikke darmkanker.

Lijnzaad is verder rijk aan ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper en mangaan. Het is een bron van eiwit en calcium en is vezelrijk. Andere belangrijke stoffen in lijnzaad zijn: de vitamines B6, E, B1, B5 en foliumzuur.

2. Chia zaden: bevatten een hoog percentage Omega 3 vetzuren, veel vezels, eiwitten, ijzer, calcium en anti-oxidanten.

Deze zaden worden regelmatig in Raw Food recepten gebruikt. Je kunt ze ook zo uit de hand eten of even weken in bijvoorbeeld groentensap of vruchtensap. Bij het weken nemen de zaadjes vocht op, er ontstaat dan een gel met een zachte structuur en een nootachtige smaak.

3. Acai poeder: Acai Extract van Source Naturals is een bes afkomstig van een Palm uit de regenwouden van het Amazonegebied. Deze Acai bes wordt door de Braziliaanse bevolking al duizenden jaren gebruikt en op natuurlijke wijze geoogst. Acai bevat het hoogste niveau van natuurlijke antioxidanten verkrijgbaar op de markt; studies tonen aan dat Acai 33 keer meer antioxidanten bevat dan rode wijndruiven.

4. Chlorella: is een minuscuul klein zoet wateralgje met grote kracht. Het is zeer rijk aan chlorofyl wat ontgiftende eigenschappen heeft. Het ondersteunt de maag, de darmen en de lever bij de opname van voeding. Chlorella is door zijn eigenschappen goed te gebruiken bij afvallen en/of reinigen van het lichaam.
Verder bevat deze alg 55% eiwit, vitamines, mineralen en alle essentiële aminozuren.
Gebruiksaanwijzing: 1 – 3 maal per dag 1 maatlepel oplossen in water, sap of smoothies.

5. Matcha poeder: is een traditioneel Japans product dat wordt gemaakt van jonge bladeren van de theeplant (Camellia sinensis). Alleen de fijnste en hele bladeren worden na de oogst gestoomd en aan de lucht gedroogd. Na het schoonmaken en het ontstelen worden de bladeren langzaam op graniet vermalen tot een heel fijn groene theepoeder, ofwel Matcha. De theebladeren worden alleen in het voorjaar geoogst. De theeplant wordt 3 weken voor het oogsten gedeeltelijk afgedekt voor het zonlicht. De plant reageert op deze veranderde situatie door o.a. meer chlorofyl aan te maken.

6. Hennepzaad:heeft een nootachtige smaak en is rijk aan omega 3 en meervoudig onverzadigde vetten. Hennepzaad kan worden toe- gevoegd aan salades, pasta, rijst, yoghurt en/of vruchtensap.

7. Macapoeder: komt uit het Andesgebergte in Peru. Het is bekend als potentieverhoger en energieversterker. Maca wordt ook gebruikt om het geheugen te verbeteren, bij vermoeidheidsklachten, PMS, onvruchtbaarheid en menopauzale klachten. Maca bevat plantensterolen die werken als chemische triggers om het lichaam aan te zetten tot het aanmaken van hormonen. In Peru is veel onderzoek gedaan naar deze plant.Verder bevat macawortel veel mineralen zoals calcium, potassium, ijzer, magnesium, fosfor, zink, sterolen , en veel soorten essentiële vetzuren.

Macapoeder kan gebruikt worden in smoothies en sappen of opgelost worden in bronwater.
Bewaren op een koele en droge plaats. Vermijd direct zonlicht.

8. Bijenpollen: Stuifmeel is het fijne poeder dat het mannelijke deel van een bloem maakt en uitscheidt. Bijen verzamelen dit stuifmeel en voegen er honing of nectar aan toe waardoor er korrels ontstaan, soms zie je deze korrels aan hun pootjes zitten. Deze korrels noemt men bijenpollen en worden meegenomen naar de bijenkorf. In de korf dienen ze als voeding voor de koningin en als bescherming van de korf tegen bacteriën en schimmels. Door de eeuwen heen werden bijenpollen door verschillende volkeren (in Egypte en China) gebruikt als medicijn en ter ondersteuning van de gezondheid.

Mattisson Absolute Bijenpollen Raw bevat uitsluitend bijenpollen zonder enig andere toevoeging. afbeelding1-5357-22875-1388869154

Bijenpollen behoren tot één van de meest volledige en hoogwaardige voedingsbronnen voor de mens. Bijenpollen bevatten 185 bekende natuurlijke ingrediënten, waaronder de volledige range van alle bekende vitaminen (pro vit A, B, C, D, E, K), 22 verschillende aminozuren (inclusief de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan maken), 27 verschillende mineralen (o.a. ijzer, zink, magnesium, calcium), enzymen, koolhydraten en vet en zijn caloriearm.

Bijenpollen hebben een specifieke uitgesproken zoetige smaak en kunnen dus puur gegeten worden. Daarnaast kan je ook 2 eetlepel Bijenpollen mengen met water, vruchtensap of yoghurt.
Met bijenpollen poeder maak je een gezonde smoothie.

9. Turmeric (geelwortel): is een anti-oxidant in het immuunsysteem. Het kruid heeft een positieve invloed op de spijsvertering. Het ondersteunt de lever en de galblaas, waardoor het bijdraagt aan een normaal cholesterolgehalte en de vetvertering.

Verkrijgbaar:

Je kan deze superfoods en kokosmelk/kokoswaterkara-kokosmelk kopen bij natuurwinkels, online natuurwinkels, biologische winkels zoals de Ekowinkel.
Als je niet weet waar er een natuurwinkel of toko bij jou in de buurt is kan je dit googlen of stuur mij een bericht via een comment hier beneden en dan zoek ik met je mee.
Kokosmwelk kan je naar mijn ervaring goedkoper halen bij de Turkse of Marokkaanse groentenboeren/slagers.
Het is alleen dan niet biologisch.
Mijn favourite kokosmelk is van Kara. Deze is vol van smaak en het ruikt nog echt naar kokos in tegenstelling tot de andere varianten.

Kijk hoe ik het doe!

Vergeet niet mijn social media kanalen te liken/volgen en te abonneren op mijn blog en Youtubekanaal!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *