Eenmanszaak?! Iets voor jou?

Hi loves, funky me

Zoals jullie misschien al weten ben ik eerst begonnen met mijn blog met Youtubefilmpjes erop.
Omdat er veel belangstelling kwam voor mijn Caribische en Surinaamse keuken, mocht ik voor wijkgenoten koken die het soms te druk hebben om te koken of omdat ze het wel fijn vinden om even wat ‘anders’ te eten dan snackbar of Chinees!
Dit begon net zoals mijn blog als een hobby, tot dat ik veel klanten kreeg en toen kwam de confronterende vraag ‘sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?’
Ik: ‘uhm nee, moet dat dan?’

Ik wilde zoooo niet vast zitten aan allemaal regels en waar ik helemaal bang voor ben is de BELASTINGDIENST.
Deze organisatie zie ik als de ‘maffia’ waar je niet uit kan komen of kan ontwijken.
Pff.. en als blogger zijnde benaderen bedrijven je om artikelen voor hun te schrijven en dan komt de vraag weer ‘sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan kan ik een factuur naar je overmaken’.
Als ik dit niet had, kan je dus ook niet uitbetaald worden. Tjah, het was gewoon duidelijk dat ik er niet meer onderuit kon komen. Het werd tijd dat ik een bloed band sloot met de maffia of te wel ‘Kamer van Koophandel en de Belastingdienst’.

Het was donderdag 25 september toen ik mijn moed bij elkaar moest verzamelen, ik had een afspraak voor de inschrijving.
Gek genoeg voelde ik me best angstig, want ik weet wat voor verantwoordelijkheid erbij komt kijken:
Boekhouding (zelf doen of boekhouder inhuren), Hygiene certificaten, startersbijeenkomsten bijwonen van de Kamer van Koophandel,
vergunningen om op events te mogen verkopen,wel of geen mensen in dienst nemen? En dan de vraag, hoe ga ik dit combineren met mijn blog beautykinks.nl en mijn parttime job in de Psychiatrie?
Ik had een vriendelijke man die ook parttime onderneemt en parttime in loondienst werk dus we hadden wel wat overeenkomsten en hij wist dus precies waar ik mee te maken kreeg. Tip voor jou die ook graag officieel een ‘eigen bedrijf’ wilt beginnen en nog in loondienst parttime werk, schrijf je in bij iemand die ook in jou situatie zit want die snapt meer waar je mee te maken krijgt.
Dit heeft veel stress al bij mij weggehaald. En zorg dat je in contact kunt blijven bij die persoon.
Het was duidelijk dat ik Beautykinks EN Keshia’s Kitchen (mijn keuken) moest registreren. Hij was zo begripvol dat het hem verstandig leek dat ik pas 1 oktober ‘officeel’ automatisch ingeschreven stond gezien je iedere kwartaal je boekhouding bekend moet maken voor je belasting. Dus als ik vanaf 1 okt zou beginnen dan had ik nog 3 maanden voor de 1e kwartaal. Deed hij dit niet, dan zou ik al direct eind van september al mijn boekhouding moeten doorgeven van de afgelopen 3 maanden.
De ontmoeting en vooral het ‘samen’ denken deed mij goed gezien onze overeenkomsten. Hij gaf ook direct tips mee over dat je al je bonnen moet bewaren, alles wat je inkoopt voor je bedrijf moet meenemen in je boekhouding en vooral de ‘uren’ die je erin steekt want dat is allemaal af te trekken van de belasting. Hij had een hele mooie quote ‘een goede ondernemer betaald geen belasting, maar die krijgt juist geld terug omdat de klanten al de belasting voor je betaald’.

Verder kreeg ik boekjes mee, een startersmagazine van de KVK waarin vele tips instaan waar elke ondernemer mee te maken krijgt.
Ook zaten er vele kortingsbonnen bij van Vistaprint t.w.v. E31,00 en nog kortingsbonnen van andere drukkerijbedrijven.
Ik ben een grote fan van Vistaprint dus daar blijf ik ook bij.
Je krijgt een blaadje over wanneer de 1e startersbijeenkomst is. Je krijgt een link mee dat je je kan aanmelden voor de cursus: Boekhouden en Belasting.
Ik raad je persoonlijk aan om dit echt te volgen, want toevallig heb ik al het een en andere meegekregen en je leert er veel uit en vooral dat je kan ‘netwerken’ met andere ondernemers die er zitten. Dit laatste moet ik binnenkort nog meemaken dus als je hiervan op de hoogte wilt blijven, abonneer je even op mijn blog.
Aviary Photo_130567596510787360

Aviary Photo_130567596871957010

Persoonlijk vindt ik het belangrijk dat je ‘zichtbaar’ bent in de ondernemers wereld.
Hoe heb ik dat gedaan? Heel simpel, lekker schreeuwerig zijn zoals mijn karakter. Nee hoor, grapje.
Maar ik maak mezelf wel kenbaar door reclame te maken op mijn auto en door sleutelhangers te maken waarop mijn contactgegevens staan. Je snapt wel dat als je van je werk komt en echt geen zin hebt om te koken, je alleen even naar je sleutelbos kijkt en denk ‘ophalen!’
keshia'skitchen auto

Dit is de lieve dame die dit voor mij heeft geregeld, ze is een geduldige engel die goed kan luisteren naar je wensen want ik ben niet de makkelijkste geweest. Klik hier.

Verder liet ik visitekaartjes maken door de beste grafische vormgever die mijn logo, banner, header heeft gemaakt.
Ook zij heeft echt engelen geduld en kan goed luisteren naar je wensen. Klik hier.

Voorkant

Ik maak mezelf zichtbaar door op events te staan, als cateraar of als blogger of als jurylid en vooral workshops geven over mijn Caribische en Surinaamse keuken bij mensen thuis. Zorg dat je uniek bent in hetgeen wat jij leuk vind te doen.
Zorg dat je altijd ‘netwerkt’en altijd kaartjes bij je hebt zodat ze je kunnen conecten. Wees vooral open, eerlijk en spontaan zodat mensen nooit jou leuke lach kunnen vergeten.
Achterkant

Als je openstaat voor avontuur en verantwoordelijkheid, dan is een eenmanszaak echt iets voor jou! Want het is een kwestie van het jezelf vooral ‘gunnen’ om te leren, vallen en opstaan. Durf jij het aan? Laat het mij weten!

Veel succes en God’s zegen!

Keshia

Comments

5 Comments on Eenmanszaak?! Iets voor jou?

 1. simone
  October 2, 2014 at 11:33 pm (5 years ago)

  Dankjewel voor dit artikel. Ik vind het echt fijn dit te lezen. Ik heb ook ondernemingsplannen en heb echt veel gehad aan dit artikel. Alleen begrijp ik het volgende niet zo goed : heb je je blog en keshia’s kitchen onder 1 naam ingeschreven of elk apart ?
  Ik kijk graag uit naar meer ervaringen over je eenmanszaak! 😉

  Reply
  • Beautykinks
   October 3, 2014 at 3:40 am (5 years ago)

   Hoi Simone, fijn dat je wat aan de artikel heb gehad! Ik heb mijn twee ondernemingen onder twee namen maar onder 1 KVK nummer. Maar bij beide ondernemingen staat duidelijk geschreven waar de twee bedrijven over gaan. Snap je?
   Ik ben benieuwd naar jou ondernemingsplannen! Als ik je een tip mag geven, bescherm je plannen. Laat het niet iedereen weten, sterker nog laat het NIEMAND weten want kapers liggen om de hoek!

   Houdt de blog in de gaten en ik zal erover blijven schrijven.

   God’s zegen!

   Keshia

   Reply
 2. Sandenova
  October 3, 2014 at 5:48 am (5 years ago)

  Fijn dat je de juiste persoon treft. Het heeft zo moeten zijn.
  Ik wens jou heel veel succes met je mooie onderneming.
  En alles deed ik uit een goed hart!

  Reply
 3. simone
  October 3, 2014 at 10:33 am (5 years ago)

  Hoi keshia, gelijk heb je! dankjewel voor je comment, ik denk dat ik jouw een persoonlijk mailtje stuur, want ik zit met zoveel vragen, hihi

  Reply
 4. Beautykinks
  October 3, 2014 at 10:37 am (5 years ago)

  Simone, ik beantwoord je vraagjes met alle liefde!

  Groet Keshia

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *