Foundation issues voor de donkere huid

kaart van Hema (gesponserd)
Toen ik een tiener was ging mijn wereld open voor make up.
Alles wat glinsterde en fel was werd ik verliefd op. Ik keek naar modellen en modebladeren en oeff wat hadden die meiden perfecte make up. Tot ik hard botste tegen de realiteit zodra
ik zelf centjes verdiende en opzoek ging naar make up wat geschikt is voor de ‘donkere’ huidtype.

Als donker meisje voelde ik me al snel buitengesloten als het komt tot make up kopen in NL. Ik geloof dat er wel meerdere donkere vrouwen zich zo hebben gevoeld.
Hard op zoek naar een passende foundation, daar begint het mee. Want een lippenstift, ja dat kan iedereen wel dragen. Maar een foundation wat voor mijn huidskleur is, bleef een uitdaging. Ik liep diverse bekende drogisterijen binnen en allemaal zonder succes. Alle jonge meiden om mij heen stonden zo trots te zijn op de make- up wat zo mooi blende met hun mooie lichte huidje. En ik stond daar als een outcast dat maar niks kon vinden, tenzij ik voor Halloween een masker wilde dragen dan wist ik waar ik moest zijn..

Oplossing? Uiteindelijk belandde ik tussen de exotische fruit en groenten bij de Toko’s die een paar goedkope foundations hadden liggen. Tjah, daar neem je dan maar genoegen mee. Maar vreemd was het wel.

Na vele protesten van vele donkere vrouwen/ bloggers en onderneemsters hebben we met drogisterijen kunnen praten over onze ‘probleem’ . Ze begrepen ons goed, maar echter durfde ze niet de risico te wagen om foundations voor ‘ons’ in de winkel te zetten omdat ze bang waren dat ‘wij’ het niet van hun kopen omdat ‘wij’ vaak ons inkopen doen bij Toko’s. En dat was het antwoord waar ik het mee moest doen. Hey, ik bekijk het nog positief want het feit dat we voor onszelf opkomen in deze ‘besloten’ beauty wereld is al een stap dichterbij.
Later kwam de merk Mac met de donkere lijn, maar ja niet iedereen heeft ‘MAC’ geld!
Met andere woorden, merken zoals Mac en Bobbi Brown is niet voor iedereen betaalbaar. met foundation

Op een dag werd ik wakker en het was net alsof ik de engelen hoorde zingen en blazen op hun bazuinen. Wat een joy toen ik mijn email inbox las! Beste Hema heeft de smeekgebeden gehoord van de donkere vrouwen. Ja ja, ze hebben foundation niet alleen voor de lichte huid maar ook voor de getinte en donkere huid! Wat een feest!
Nou klinkt het heel overdreven die blijschap, maar geloof mij dat je ook blij zult zijn als je make-up even om de hoek kunt halen en niet tussen de groenten en fruit hoeft te graaien om maar een beetje er opgetut uit te zien.

Hema foundation
Het fijne van de Hema foundations voor de donkere huid is dat ze wel aan alles hebben gedacht. Er zit SPF 15 in en het is dermatologisch getest en daarnaast bevat het GEEN parfum. Dus geschikt voor de ‘gevoelige’ huid waar een donkere vrouw vaak mee te maken krijgt.

Ik mocht het uitproberen en het fijne van de CC Perfection Foundation is dat het niet zo ‘zwaar’ op je gezicht zit. Dus het geeft geen masker effect maar blend mooi in met je huidje. Ondanks dat ik net terug ben van vakantie en dus wat donkerder ben, blend het alsnog mooi in! Deze is geschikt voor als je last heb van onzuiverheden want het dekt goed.

En de Mattifying Moundation dekt iets minder en is meer geschikt voor als je weinig tot geen onzuiverheden heb en een matte look wil. Ze hebben nog veel meer in hun collectie voor de donkere huid zoals poeders. voorkant foundation

Comments

8 Comments on Foundation issues voor de donkere huid

 1. sherry
  October 13, 2014 at 5:11 pm (5 years ago)

  Tnx voor het sharen. Ben blij dat je de juiste make-up hebt gevonden en dit met ons wil delen.

  Reply
  • Beautykinks
   October 13, 2014 at 6:09 pm (5 years ago)

   jij ook bedankt Sherry voor je reactie!! God’s zegen!

   Reply
 2. thebudgetshopper.nl
  October 15, 2014 at 2:47 pm (5 years ago)

  Ik snap je struggles! Er is nog een lange weg te gaan voor goede make-up voor de donkere huid. Een begin is er in ieder geval al!

  Reply
  • Beautykinks
   October 15, 2014 at 2:52 pm (5 years ago)

   Hi thebudgetshopper.nl!

   Inderdaad, we hebben nog een lange weg te gaan maar dit is zeker al een goede stap in de richting!

   Reply
 3. Julie Schouten-Omojafoh
  November 5, 2014 at 7:37 pm (5 years ago)

  Hi dames, ik importeer vanuit de UK sinds gisteren een uitstekende make up lijn van Doris Michaels. Ik ben zeer tevreden over de prijs, kwaliteit en uitgebreidde scale aan huidstinten (13!!! kleuren) meer dan elke andere lijn. Daarnaast heb ik ook de Make up van Beni Durrer, een voormalige ontwikkelaar van MAC. Iets duuder is deze maar ook niet vet!
  Groetjes, Julie

  Reply
  • Beautykinks
   November 5, 2014 at 7:38 pm (5 years ago)

   Hoi Julie ik heb wel interesse in jou makeup kan je wat meer vertellen? heb je een website?

   Reply
    • Beautykinks
     January 18, 2015 at 6:26 pm (5 years ago)

     DAnk je wel Julie, zie je emailbericht!

     Groet Keshia

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *