Haren wassen met Dreft afwasmiddel!

Hey kinks en curls! haar1

Leuk dat jullie mijn ervaring met de Dreft willen lezen.
Het was de eerste stap om mijn haren goed te wassen voordat ik Crochet Braids wilde laten zetten.
De volgende artikel zal ik vertellen over mijn Crochet Braids ervaring!
Ik was aan het twijfelen om een filmpje te maken erover of alleen foto’s. Maar de dame die mijn haren vlechtte had zulke heerlijke handen dan ik besloot te genieten van de ervaring en dan alleen
wat foto’s te schieten. Daarna wilde ik een Youtubefilmpje maken over mijn ervaring en ja hoor, kon ik nergens mijn oplader vinden van mijn camera pfff..
Maar ik geef niet op, want de Heer heeft mij gezegend met gezonde handen so let’s do this!

Nu dat het winter wordt is het handig om je haren meer in een beschermde haarstijl (twisten, vlechten, pruiken dragen ect) te zetten. Dit ivm het koude weer en regen. Je haar en hoofdhuid wordt wat sneller droog waardoor je hoofdhuid wat sneller kan gaan schilferen. Je hoofdhuid moet wennen aan steeds de hoge temperatuur verschillen tussen binnen (warm) en buiten (extreem koud). Ik merk dat 1 keer in de week mijn haren wassen dan niet genoeg is omdat ik snel last heb van schilfers. Je kan proberen dan niet teveel je haren te kammen waardoor de schilfers niet door heel je haren verdwalen. Ook moet je je hoofdhuid goed vet proberen te houden.

Ook twee keer wassen in de week hielp niet altijd goed bij mij. Want als ik uit de douche kwam zag ik nog steeds schilfers op mijn hoofdhuid. Dus ik begon te twijfelen of een milde shampoo wat ik normaal gebruik (lees hier) wel goed genoeg mijn hoofdhuid schoonmaakt. Maar dacht ook aan een andere manier om ermee om te gaan. Zo ontdekte ik dat als je last heb van schilfers je het beste met een puntkam die fijne puntjes heeft, 8 knotjes te maken en met de kam stevig heen en weer krabben op je hoofdhuid om alles los te maken. Je hoofdhuid wordt een beetje rood maar dat is alleen maar goed want zo stimuleer je de bloedtoevoer naar je haarzakjes en geef je je hoofdhuid weer adem doordat het oude huid eraf is. Het is gelijk een heerlijk hoofdhuid massage vindt ik zelf! haar3

Vroeger gebruikte mijn moeder weleens Dreft, JA DREFT OM MEE AF TE WASSEN om mijn haar vet en vuilvrij te maken. Je kan het zien als een Clarifying Shampoo. Of te wel, een zeep dat even wat krachtiger is om alles goed uit je haren te trekken. Dit raadt ik ook niet iedere week aan hoor, want je moet wel je eigen natuurlijke oliën niet altijd weg willen spoelen en dat gebeurd met Dreft wel.
Je kan ook Dreft gebruiken om je nephaar (weave) goed mee te ontvetten. Omdat ik Crochet braids ging zetten wilde ik dat mijn hoofdhuid goed schoon werd dus ik kocht Dreft bij de Blokker voor standaard E1, wel de groene gebruiken he 😉 ik maakte 8 knotjes in mijn haren want mijn haar is zo dik dat het water anders niet mijn hoofdhuid bereikt. Ik opende 1 knot per keer en waste het met Dreft onder water. Na ik alle knotjes heb gewassen en mijn hoofdhuid deed ik nog 1 keer Dreft op mijn hele haar en spoelde het uit. Daarna lekker lang in een conditioner zetten. Tot mijn verbazing was mijn haar echt zooo schoon en mijn hoofdhuid. Ongelooflijk! Als je hier ook last van heb, raad ik je dit echt aan. Het is nu 1 week verder en nog geen schilfers te bekennen. Je hoeft echt niet altijd op zoek te gaan naar dure producten want soms ligt de oplossing gewoon in je keuken!haar5

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn ervaring vinden en de Dreft, is het iets wat je ook zal uit proberen of juist helemaal niet?! Drop je comment!

God’s zegen!

Keshia

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *