Make-up tips for the getinte en Donkere Huid

Hier heb ik een lippenstift op van Bobbi Brown Peach kleur. Eerst heb ik foundation op mijn lippen gezet van Black Opal kleur Nugmeg. Er zijn veel voordelen van donker zijn. Wist je dat een donkere huid minder snel verouderd? Dit is genetisch bepaald! Zo mooi als een donkere/getinte huid is  gelden er  andere make-up regels dan voor een blanke huid. Er zijn een aantal manieren waardoor je huid er mooi en stralend uitziet. Hier heb ik een lippenstift op van Bobbi Brown Peach kleur. Eerst heb ik foundation op mijn lippen gezet van Black Opal kleur Nugmeg.

Wist je dat een donkere huid minder snel verouderd? Dit is genetisch bepaald! Zo mooi als een donkere/getinte huid is gelden er andere make-up regels dan voor een blanke huid. Er zijn een aantal manieren waardoor je huid er mooi en stralend uitziet.

Verzorging van de huid
Een donkere huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Scrub je gezicht minimaal één tot twee keer per week. Verzorg het daarna met een hydraterende crème (ook wel vochtinbrengend genoemd). Een donkere huid kan, net zoals een blanke huid, uitdrogen.

Foundation
Meiden met een donkere huid hebben vaak kleurverschil bij de mond, ogen of het voorhoofd (vlakbij de haargrens). Dit gebied is vaak een tint donkerder dan de rest van het gezicht. Deze donkere zones hebben dan ook een foundation of concealer nodig die wat donkerder is dan de rest van het gezicht.
Voor een foundation kies je een warme kleur. Hierdoor ziet je huid er gezond en stralend uit. Een ‘koude’ lichte foundation met te veel wit pigment maakt een getinte huid snel grauw of grijs. Kies voor een foundation met een gele of oranje ondertoon. Heb je snel last van een vettige huid? Gebruik dan een foundation met een matte finish of een foundation poeder. Je kunt je goed laten adviseren bij make-up winkels zoals MAC en Bobbi Brown.
Bij meiden met een getinte huid zijn de wallen en plekjes vaak donker en grijzig. Daarom kun je ook het beste voor een concealer kiezen die een gele of oranje tint heeft. Zo worden de plekjes het beste gecamoufleerd.

Blush
Voor een blush is het mooist als je voor een kleur gaat die een warme tint heeft. Kies voor goede pigmentatie. Dit betekent dat je de kleur goed terugziet op je huid want op een donkere huid kan je kleur snel wegvallen op je gezicht.

Oogschaduw
Je hebt geluk met je donkere of getinte huid: je kunt eigenlijk alle kleuren dragen qua oogschaduw. . Kleuren als rood, koper, goud, geel en paars geven je een warme, sexy uitstraling. Koele kleuren als blauw, lichtroze, groen, zilver en blauwpaars maken je gezicht grauwer en daardoor staat het bij sommige vrouwen minder mooi. Handig dus om in de winkel even te testen of de kleur bij jou goed staat. Let hierbij wel op de verlichting, het licht van een lamp geeft de make-up een andere look dan ‘buitenverlichting’. Als je toch twijfelt vraag je even of je met de make- up buiten mag staan of bij het raam.

Lippenstift
De lippen bij sommige meiden kunnen onregelmatig van kleur zijn. Vaak is de bovenlip donker en de onderlip licht. Vind je dit niet mooi? Breng dan wat foundation of concealer aan op je lippen voordat je een lippenstift of lipgloss opdoet. Ook qua kleur kun je veel op je lippen doen. Alleen een te lichte kleur staat, met uitzonderingen daar gelaten, niet mooi. Tenzij je een trendzetter bent en JIJ kan het rocken!

Make- up merken
Het kan een stuk lastiger zijn om de juiste make-up te vinden. Helaas kunnen donkere vrouwen niet zomaar bij elke drogist binnen lopen en foundation kopen! Hier moet naar mijn mening nog steeds meer aandacht aan worden besteedt. Daarom is het handig om in een speciaalzaak advies te vragen. Een aantal merken verkopen make-up voor een donkere of getinte huid:

– MAC Cosmetics (wat duurder, topkwaliteit!)
– Bobbi Brown. (wat duurder, maar de kwaliteit is geweldig!)
– L’Oréal (Gemiddelde prijsklasse, ze zijn recent een nieuwe lijn begonnen voor de
donkere huid)
– Black Opal (goedkoop, maar mijn ervaring is dat de foundation veel afgeeft maar altijd handig voor de kleine budget)

– Nubian Queens, (prijsklasse is mij niet bekend, moeilijk verkrijgbaar
dus klik op de link http://www.nqcosmetics.nl/ )
– Black Up (Prijsklasse is mij niet bekend, nooit gebruikt
dus klik op de link http://www.blackupcosmetics.com/ )

Succes ermee! Heb je hier wat aan gehad of helemaal niet? Laat een comment achter.

Love you beautykinks!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *