Mijn dagelijkse haarroutine

Droog, onkambaar haar. Komt jou dit bekend voor? Trekken trekken met je borstel totdat je hoofdhuid gevoelig wordt.
Uiteindelijk doen je armen pijn en zit je haar nog niet zoals je het had gewild.
Je kijkt op je schouders en op de vloer en ziet overal haren.
Nee nee, niet meer doen!
Maak niet uit als je dik haar hebt er is een oplossing hiervoor.

Goede producten zijn super belangrijk om je haar zacht en doorkambaar te krijgen. Je hoeft hier echt niet veel geld voor te hebben.
Persoonlijk kies ik voor producten dat niet zo duur zijn en als het kan vermijdt ik online kopen. Meestal door een merk wordt de prijs wat duurder maar sommige merken zoals Shea Moisture
zijn het wel waard om tenminste een product van te hebben. Koop ik al mijn benodigdheden van een merk? absuluut niet!
Ten eerste vind het zonde van me geld en ik ben niet rijk en vind het meestal overbodig.
De producten die ik jou laat zien wilt niet zeggen dat het ook werkt voor jou maar het werkt voor mij uitstekend en is betaalbaar. Als ik producten insla ben ik er zeker wel 2 tot 3 maanden zoet mee. Geldbesparend dus!
Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat voor jou werkt! Raak niet gefrustreerd maar experimenteer met je haar in de avond als je weet dat je nergens heen gaat. Zo bevorder je je skills en leer je je haar kennen. Je ziet vanzelf waar je haar goed op reageert (door goede resulaten en zachtheid) of waar het helemaal niet goed op reageert en dan voelt het stroef aan en krijg je niet de goede resultaten. Wanneer je eenmaal met het experimenteren begint heb je een grote kans dat je een ‘productjunkie’ wordt. Dat houdt in dat je superveel producten heb van alle merken. Ik raad je aan om trouw te blijven aan de producten die goed voor jou werken en dan ook niet elke maand alsnog nieuwe producten te kopen, tenzij je portemonnee het toelaat natuurlijk!
De producten die je tenminste nodig hebt voor je haar zijn:

1. Shampoo (kies voor een sulfates free en no parabens). Dit vermijdt uitdroging van je haren en hoofdhuid. Het haalt geen natuurlijke olieen uit je haar maar reinigt voldoende.
2. Conditioner (kies voor no parabens).
3. Deep conditioner (kies voor tenminste geen mineral oil, geen parabens, geen sulfates).
4. Leave in conditioner (optie)
5. Tenminste een olie of meerdere (mix). Mijn voorkeur gaat uit naar meerder zoals, olijfolie,castor olie, tea tree olie, kokosolie en aloe olie.
6. Stylercustard en/of gel (zonder alcohol anders droogt het onze haar uit)
7. Boter (optie) zoals: shea butter en mango butter ect.
8. Waterflesje

Dit is mijn oliemix die ik gebruik

Dit is mijn oliemix die ik gebruik

Shampoo, deep conditioner en conditioner

Shampoo, deep conditioner en conditioner

leave in conditioner

leave in conditioner

Het ziet er heel veel uit maar je zult het echt niet iedere dag gebruiken alleen wanneer het nodig is.
Ik zal je vertellen hoe ik het doe en wat voor mij prima werkt.

Routine:

1. 1x in de week haren wassen met conditioner en 1 keer in de 3 weken mijn haren wassen met shampoo. Afhankelijk hoe vies je haar is door ophoping van vele producten of zweet.
2. Droog je haar met een oude t- shirt en geen handdoek, dit verkomt pluizen en afbreken van haar (breakage).
3. Als je haar kurkdroog is spray je met een waterflesje wat water in je haar en spray het dan met een leave- in conditioner.
4. Zet daarna je olie(mix) naar keuze in je haar om het water in je haar te ‘sealen’ zo verlaat er geen vocht uit je haar en blijft het zacht. Zorg ook dat de olie(mix) op je hoofdhuid komt en masseer het een minuutje in.
5. Borstel je haar met een Tangle Teezer, of een wijde kam en houdt je haar vast bij de hoofdhuid. Begin bij je punten te borstelen en werk zo omhoog om zo min mogelijk je haar kapot te trekken en ter voorkoming van een zere hoofdhuid.

Let op gebruik geen borstels met een metale balletje aan het uiteinde want dit breekt onze 'kinks'

Let op gebruik geen borstels met een metale balletje aan het uiteinde want dit breekt onze ‘kinks’

Een flesje met deze dop is superhandig als je een oliemix maakt. Hier kan je alles in doen en schudden maar! Makkelijk om ook op je hoofdhuid te brengen.

Een flesje met deze dop is superhandig als je een oliemix maakt. Hier kan je alles in doen en schudden maar! Makkelijk om ook op je hoofdhuid te brengen.

Omdat ik zo min mogelijk mijn haren wil kammen (1 keer in de week) ‘strech’ ik mijn haar. Dit kan doormiddel van ‘banding’. Dit is je haren parten en zet je elastiekjes tot het einde van je haar. Dit kan alleen als je haar wat langer is.

Voorbeeld van de banding methode

Voorbeeld van de banding methode

Maar als je haar heel kort is of je bent er te lui voor kan je ook je haar kammend fohnen. Doe dit wel met een koude of lage stand om je haar zo min mogelijk te beschadigen. Als je haar gestrecht is kan je lekkerder je haar kammen zonder te trekken en kan je beter de ‘lengte’ zien van je haar. Daarna flattwist of vlecht ik mijn haren in de avond met Shea butter en doe een doek op mijn hoofd voor het slapen gaan. De volgende dag maak je het los en je kam het zo min mogelijk, meer borstelen en het in model brengen! Doe iedere avond je haar even vlechten of twisten zodat je in de ochtend weinig hebt te doen en het er toch leuk uitziet!
Probeer het voor jezelf!

Resultaat van een oliemix is een glans op je haar en het voelt heerlijk zacht aan

Resultaat van een oliemix is een glans op je haar en het voelt heerlijk zacht aan

Tip, als je kort haar heb probeer te vlechten op je hoofdhuid naar achteren voordat je gaat slapen. Losse vlechtjes heeft geen zin want dat laat zo los. Tip voor wat langer haar zijn twee grote vlechten maken zoals op de foto. Een beetje ophoog trekken zodat het een look krijgt naar jou wens en tadaaa! Een leuke protective style voor de kou buiten!

Tip, als je kort haar heb probeer te vlechten op je hoofdhuid naar achteren voordat je gaat slapen. Losse vlechtjes heeft geen zin want dat laat zo los. Tip voor wat langer haar zijn twee grote vlechten maken zoals op de foto. Een beetje ophoog trekken zodat het een look krijgt naar jou wens en tadaaa! Een leuke protective style voor de kou buiten!

Heb je hier wat aan gehad? Geef je mening of stel je vragen in een comment.

Love you beautykinks!

Comments

11 Comments on Mijn dagelijkse haarroutine

 1. Anastasia
  November 22, 2013 at 5:18 pm (6 years ago)

  Ook een idee, je haar kammen met de conditioner er nog in. Zo heb je slip en minder uitval. Haar verdelen in dikke twist en uiwassen en verder met je volgende stappen

  Reply
 2. Beautykinks
  November 22, 2013 at 7:14 pm (6 years ago)

  Dat is ook zeker een goede tip! alleen ben ik daar te lui voor. Wil snel klaar zijn want wil het daarna nog föhnen dus maak ik gewoon staartjes. Ik heb namelijk veel haar op mijn hoofd.

  Reply
 3. Conchita
  November 23, 2013 at 5:59 pm (6 years ago)

  Hoi hoi, ik ben nu toch benieuwd waarom je de voorkeur hebt voor elke week wassen met conditioner maar niet elke week gecombineerd met shampoo? Maakt de shampoo dan toch het haar iets droger of heb je er een andere reden voor? Ben benieuwd!
  Groetjes, C.

  Reply
  • Beautykinks
   November 23, 2013 at 11:17 pm (6 years ago)

   Hoi Conchita, ik was mijn haar maar 1 keer in de maand met shampoo. Waarom? omdat shampoo veel olie uit je haar trekt waardoor je haar droog wordt. Onze haar reageert het beste op conditioner om het zachter te maken en het maakt het ook voldoende schoon maar droog het niet uit. Het is ook onnodig en je haar is er alleen maar de dupe van. Probeer het zal ik zeggen en op langere termijn zal je haar niet meer zo droog zijn.

   Reply
 4. Conchita
  November 23, 2013 at 6:05 pm (6 years ago)

  Heb je ook een olie of een ander product die ik kan gebruiken voor mijn zeer gevoelige hoofdhuid? Het lijkt door mijn koemelk allergie dat mijn hoofdhuid altijd onrustig is, soms lijkt t zelfs of ik roos heb al is mijn haar gewassen maar ook na het kammen doet mijn hoofd pijn door mijn dikke draden. Het liefst zou ik iets van mint ofzo dat lekker verkoelt maar misschien weet jij iets beters? Ik heb overigens wel al sulfur 8 geprobeerd maar zag geen resultaat. Ik gebruik wat betreft mijn allergie soyaproducten maar gevoelige hoofdhuid blijft.

  Ik hoop dat je iets kan voorstellen wat ik kan gebruiken 🙂

  Groetjes, C

  Reply
  • Beautykinks
   November 23, 2013 at 11:40 pm (6 years ago)

   Probeer eerst even twee weken mijn advies en als deze niet helpt raad ik je aan om je huisarts te bezoeken voor verdere onderzoek. Maar ik zal eerst ´Tea tree olie´ gebruiken want deze staat er om bekend dat je geen roos krijgt. Althans, niet zo snel. Roos hebben is ook heel normaal vooral met dik haar omdat het gewoon verouderde huidcellen zijn die van je hoofd af moeten om ruimte te maken voor nieuwe cellen. Niks abnormaals dus alleen lastig. En zeker als je dik haar hebt komt er minder zuurstof in het haar waardoor het ´broeierig´ wordt en dan gaat het proces nog sneller. Maar als je nog roos hebt na het wassen betekend het dat je de ´wasproces´ moet veranderen. Als natrual moet je je haar ´open´maken. Tip, pak een smalle kam en probeer zachtjes op je huid alle schilfertjes los te maken. Zet eerst tien minuten Tea tree olie op je hoofdhuid en masseer dit in mag wel een minuutje. Doe maar lekker veel en zet een plastic kapje op je hoofd. Daarna was je het met conditioner en geen shampoo voor twee weken en pas de 3e week met shampoo wassen. Was je haar een keer in de week. Na dit doe je een deep conditioner en zet er een olie in bijvoorbeeld kokosolie omdat die een olie is dat in je haren kan ´penetreren oftewel binnendringen´ voor je dikke draden. Zet een plastic kapje op en ga onder een stoommachine of doe gewoon een handdoek op je hoofd zodat je lichaamswarmte wordt vastgehouden op je hoofd. Dit zorgt ervoor dat alles goed wordt opgenomen in je haar. Laat dit 1 of 2 uur in je haar en was het dan uit. Doe dagelijks wat Tea tree olie in je haar en nog een andere olie naar keuze op je hoofdhuid en haar (richt je vooral op je punten want die zijn breekbaar omdat het de oudste gedeelte is). Verdeel je haar in 6 staartjes zodat het werken wat makkelijker wordt en kam je haar vanaf de puntjes omhoog.Probeer het te vlechten als het lang genoeg is en vermijd dagelijks kammen want dit brengt ook stress aan je ons haar. Ik vind het persoonlijk fijn om mijn haar gelijk te föhnen met een kam die erop zit om mijn haar te stretchen. Op deze manier maakt het is het gemakkelijk je haar te onderhouden. En omdat het winter is wordt onze hoofdhuid ook wat droger dan normaal. Dus het is echt niks vreemds. Maar nogmaals als het na twee of drie weken nog steeds pijnlijk is en je ziet geen vooruitgang zou ik even naar je huisarts gaan. Hoop je hierbij voldoende informatie te hebben gegeven.

   Bekijk je producten goed die je gebruikt he! Die dingen wat ik in mijn artikel heb staan wat niet goed zijn moet je ook echt vermijden want dit droogt ons haar echt uit.

   Succes je kan het!

   Reply
  • Beautykinks
   November 23, 2013 at 11:44 pm (6 years ago)

   Ow en spray je haar dagelijks en lichtjes met water zodat je haar zachter wordt en dan hoef je ook minder te trekken. alleen een minpunt hiervan is dat je haar dan ook inkrimpt als je het heb gefonht. Weet niet of je dat erg vind namelijk. Maar ik denk voor jou is dat wel handig om te doen gezien je net begint. Ons haar heeft vocht nodig en daarop olie om het vocht ´vast te houden´.

   Reply
 5. Conchita
  November 23, 2013 at 6:09 pm (6 years ago)

  @beautykinks: LEUK je blog! Net wat we nodig hebben als je besluit Natural te gaan! Ook als je zoekende ben naar tips en trucs, Love it! Keep up tha good work!

  xxx, C

  Reply
  • Beautykinks
   November 23, 2013 at 11:18 pm (6 years ago)

   Thanks for the support sis! Blijf me volgen en spread the word ook op je fb!

   Reply
 6. Grace
  September 16, 2014 at 5:58 pm (5 years ago)

  Hi,
  ik woon in BelgiĂ« en vraag me af waar ik de shampoo en conditioner van Palmer’s kan kopen.
  Greets

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *