Pindasoep Maken met Marokkaanse brood

Beautykinks in de keuken!

Yes, hierbij mijn eerste kookvlog  dat ik met liefde deel.
Ik houd onwijs van koken dus het werd tijd.

Er kwamen vrienden van mijn partner op bezoek dus bedacht ik om voor de lunch een pindasoep te maken. Gezien ik voor 7 man heb gekookt en dus ook de inhoud hierop heb aangepast, adviseer ik de helft van de ingrediënten te gebruiken als wat er in het filmpje wordt verteld. Dus als je voor 2 á 3 man kookt. Soms heb je nog wat over maar dan is het lekker om er meerdere malen van te smullen. Vaak is het zo bij soep maken dat het de volgende dag lekkerder proeft omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken.

Pindasoep is heel eenvoudig te maken en super lekker!

Wat heb je nodig? (Gebasseerd voor 6 á 7 man.)

2 Grote (biologische) uien
8 Teentjes (biologische) knoflook
1 Grote (biologische) tomaat
1 Grote gember
1 1/2 kilo kip (borrel of vleugels)
1 Grote pot (Calvé) pindakaas (zonder stukjes erin!)
2 Grote eetlepel Ketjap Manis
3 Kippenbouillon blokjes
1/2 Citroen of azijn (om het vlees schoon te maken)

Opties:

1 Grote Paksoi
Taugé
1 Hele Madam Jeanette (niet opensnijden als je hem niet te heet wil)
3 Eetlepels Javaanse Sambal
Cassave

 

 

 

 

En smullen maar!  Vergeet niet te bidden voor het eten 😉

God’s zegen!

(Vergeet je niet te abonneren op mijn blog en Youtubekanaal?)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *