Vasten samen met Beautykinks

Hoeveel Jezus volgers heb ik in mijn lijst? vasten
Vanaf maandag 14 april ga ik 21 dagen vasten! (tot 28 april dus).
Vasten houdt in dat je iets tijdelijk opgeeft als offer voor de Heer. De Heer doet dagelijks zoveel voor ons dat we dat bijna als ‘gewoon’ ervaren. Gezond zijn en voorzien zijn van leefvoorzieningen zijn zegeningen. En alle zegeningen komen van boven, zei de Heer.
Wie doen er met mij mee? Iedereen mag zelf weten hoe hij dit doet wat het is jou persoonlijke band met de Schepper.

Ideeën:
– 3 weken geen fb (als je eraan verslaafd bent)
– Niet uitgaan (een kind van God wandelt in het licht, alle slechte wordt vaak gedaan in de nacht)
– Niet eten tot een bepaalde tijdstip (ik deed dit bijvoorbeeld tot 18u) LET OP! Als je medicatie gebruikt of bij zwangerschap raadt ik je dit niet
aan of in overleg te gaan met je huisarts, maar vast dan eerder op lekkers (snoep, chips, chocola, alles wat maar lekker is).
– Bewuster zijn van je taalgebruik ( niet vloeken) en meer geven om een ander zonder er iets terug van te verwachten.
(Het is menselijk om dingen te doen voor een ander en het terug te verwachten en het is menselijk om alleen men lief te hebben die jou lief heeft
maar Christus leert ons om niks terug te verwachten van mensen omdat de Heer alles ziet en het jou drievoudig terug zal geven. Heb ook je vijanden
lief want anders wat zal je beloning zijn als je ‘werelds’ handelt?)
– Het Daniel vasten (vegetarisch eten en geen zoetigheid eten of producten met zetmeel). Zie hier wat het inhoudt.

In het vasten is het belangrijk dat je ‘oprecht’ bent naar de Heer. Geloof me, in het vasten wordt je getest en verleidt om het op te geven. Maar probeer volhardend te zijn. Wees ervan bewust dat als je een belofte maakt met de Heer, je het echt nakomt. De Heer vindt namelijk jou ‘woord’ heel belangrijk omdat Hij Zijn Woord heel serieus neemt. Dit laat Hij ook steeds zien in vorm van een regenboog in de lucht, kennen jullie het verhaal van de zondevloed met Noah?
Vriendschap is betrouwbaarheid en je ‘woord’ is dus je visitekaartje. Hoe vaak zeggen we dat we iets gaan doen en vervolgens het links laten liggen.
In de Bijbel staat: ‘laat je ja een ja zijn en je nee een nee’. God kan niks met een onbetrouwbaar hart. Sterker nog, Hij vindt het erger als je (Christene) een belofte verbreekt dan wanneer je blijft leven in ongeloof. Het raakt hem persoonlijk. Wees daarom ‘oprecht en volhardend’ in je woord.
Als je nooit hebt gevast en dit is je eerste keer, raadt ik je aan om eerst eens 3 dagen te proberen. Daarna een week en bouw en dan langzaam op om zo vertrouwen in je eigen ‘kunnen’ te krijgen. Maar als je besluit het in een keer 21 dagen te doen dan doe je een beroep op het vertrouwen op de kracht van de Heer en niet in je eigen vlees. God Jehova vraagt om Hem te vertrouwen ook al vertrouwen wij onszelf niet eens.
Was het niet zo dat Mozes de zee splitten door er in te gaan i.p.v. wachten aan de zijkant om de zee te zien splitsen voordat hij er doorheen durfde te lopen? Dat zelfde geldt voor vasten. Je wacht niet dat je er klaar voor bent, je doet het gewoon. Natuurlijk hebben we een bepaalde schema, zoals mij. Ik ga over een paar dagen op huwelijksreis en het zou voor mij niet erg handig zijn om dan te vasten. Dus zodra mijn vakantie is afgelopen dan begin in eraan.jezus zei
Geloof me, het is niet makkelijk maar als je het hebt gedaan voel je je zo trots! Je moet het zien als sporten, in het begin zit je er zo tegenop maar wanneer je je doel hebt behaald ben je zoooo trots op jezelf! Maar wat je nu doet is nog veel groter, jou werk hier op aarde beïnvloed het werk van de engelen in de hemel. Hoe meer jij doet voor de Heer, hoe groter je beloning zal zijn in de hemel. En wat voor mij persoonlijk nog meer waard is, is een glimlach te toveren op het gezicht van mijn Schepper. Het gevoel hebben dat ik Hem trots maakt.

Natuurlijk bidt je al dagelijks bij het opstaan en eten toch? *kijkt je even aan*
Maar tijdens het vasten verdubbel je je gebeden en lees je Zijn Woord (Bijbel). Is dit haalbaar? Tuurlijk, de Heilige Geest van de Heer loopt met Zijn kinderen overal dus praat gewoon alsof je vriendin naast je staat. Bidt zelfs in jezelf wanneer je iemand ziet die wanhopig is, verdrietig of ongelovig is. Vraag die persoon ook of je even een gebedje mag doen voor zijn noden. (Dit is ook een leerpuntje voor mij, want dit is echt je geloof laten ‘leven’). Vraag voor wat jij wilt, de Heer weet allang wat je nodig hebt en wat je wilt maar Hij wilt dat jij het ook weet en dat je het vraagt. Soms hebben we iets nodig waar we niet eens bewust van zijn. Zelfs dat ziet Hij en het zal je gegeven worden! Wat een heerlijke God dien ik!

Vergeet niet, het voornaamste is dat je een ieder vergeeft om je heen die jou pijn hebben gedaan. Dit betekent niet dat je dikke vrienden moet zijn met iedereen want je wilt je hart beschermen, maar je zal ze niet haten en vriendelijk blijven. Dit bevrijdt jou van negatieve gevoelens.
Weet je niet hoe je moet bidden? Dit is het gebed dat Jezus ons heeft geleerd:

Onze Vader die in de hemel zijt,
uw naam worde geheiligd.
Uw koninkrijk kome, uw wil geschiede,
gelijk in de hemel als ook op deze aarde.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden
gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren.
Leid ons niet in verzoeking,
maar verlos ons van de boze.
Want van U is het koninkrijk en de kracht
en de heerlijkheid, tot in eeuwigheid.

Amen

Mattheüs 6, vers 9

Persoonlijk kies ik voor het Daniel vasten. Waarom? omdat ik zoveel goede verhalen erover heb gehoord wat voor wonderen de Heer voor je wilt doen als je hem ‘echt’ opzoekt met heel je hart. Want hij wilt dolgraag wonderen doen, maar dat kan alleen in samenwerking met de mens. Vele mensen beseffen dat niet en geven de Heer alle schuld voor de ellende op aarde. Terwijl dat als men de Bijbel zou lezen, zouden we begrijpen waarom de dingen gebeuren zoals ze vandaag de dag gebeuren. We moeten ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze daden. Het is zo makkelijk om alle goed bedoelde adviezen van de Heer te negeren en dan wanneer er schade is een vinger te wijzen. De Heer verstopt zich, maar openbaart zich aan mensen die bij hem aankloppen.
Laten we samen bij Hem aankloppen. Laten we dit samen doen want dan lukt het makkelijker. We kunnen elkaar steunen en adviezen geven als we het even moeilijk hebben. samen vasten
Ik ben zo benieuwd waar hoe jij dit zal doen en deel het aub hier beneden in een comment.
Doe jij met mij mee 14 tot 28 april?

God’s rijkste zegen ieder!

P.S als jullie willen weten waar de citaten uit de Bijbel staan die ik hier heb opgenoemd, stuur mij een comment en ik voeg het toe.

Keshia

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *